Steroizi orali si injectabili, cicluri steroizi, hormoni de crestere, steroizi anabolizanti

Skip to Main Content »

Salut

Coșul meu

Nu aveți produse în coșul de cumpărături.

Steroizii nu sunt substante straine in organism – steroizii sunt variantele sintetice ale hormonilor produsi in mod natural. Vom incerca sa raspundem pe scurt la intrebarea: de ce si in ce conditii putem folosi suplimente pe baza de steroizi?

Ca versiuni sintetice ale hormonilor, steroizii pot fi utilizati din doua motive principale: pentru tratament terapeutic si pentru imbunatatirea performantelor. In cazul in care corpului dumneavoastra ii lipseste un hormon si organismul trebuie alimentat cu un surplus din acest hormon pentru a remedia o anumita conditie, cura cu steroizi va fi folosita ca tratament terapeutic. Daca se doreste imbunatatirea performantelor, tratamentul cu steroizi trebuie administrat in asa fel incat sa duca la rezultate cat mai apropiate de hormonul specific pe care acesta  il inlocuieste in organism. Atat in tratamentul terapeutic, cat si pentru sporirea performantelor, este important sa respectati dozele recomandate si sa va planificati corect perioada de administrare (dieta si antrenament adecvate - NOTA: un antrenament profesional il puteti gasi in colet la comanda oricarui ciclu cu steroizi, acest antrenament are la baza cele mai elementare notiuni si multe secrete care trebuiesc respectate pe timpul unui ciclu si in timpul antrenamentului).

 

Ca tratament terapeutic, cura cu steroizi poate fi administrata pentru:

 

-          Anemie – organismul nu produce suficiente globule rosii (vezi si: https://ro.wikipedia.org/wiki/Anemie), responsabile cu transportul oxigenului in sange. Una din caracteristicile principale detinute de steroizi este cresterea numarului de celule rosii din sange. Cei mai cunoscuti steroizi utilizati in acest scop sunt: Anavar https://www.steroizi.com/anavar-multipharm.html  , Deca-Durabolin https://www.steroizi.com/deca-durabolin.html si, uneori, Winstrol https://www.steroizi.com/stanozolol-winstrol-cobra-pharma.html

-          Hipogonadism (sau andropauza) – afectiune rara caracterizata prin nivel scazut de testosteron. Cei mai cunoscuti steroizi utilizati in acest scop sunt: Sustanon-250 https://www.steroizi.com/sus-250-sustanon-titan.html , Testosteron Cypionat https://www.steroizi.com/testosteron-cypionat-250-mg-cobra-pharma.html , Testosteron enantat https://www.steroizi.com/pharmatest-e300-testosteron-enantat-pharmacom.html , Testosteron propionat https://www.steroizi.com/testosteron-propionat.html

-          Angioedem - umflare rapida a stratului inferior de tesut chiar sub piele. Aceste afectiuni  pot fi prevenite prin utilizarea de androgeni cum ar fi danazol, oxandrolon sau metiltestosteron: Winstrol https://www.steroizi.com/winstrol-oral-10-mg-cobra-pharma.html Winstrol Depot https://www.steroizi.com/winstrol-depot-multipharm.html

-          Arsuri grave – acestea diminueaza vizibil tesutul, steroizii putand fi benefici intrucat genereaza o crestere necesara de tesut si efectele lor ca tratament terapeutic in acest caz pot fi extreme de benefice. Pot fi folositi orice steroizi din gama celor care promoveaza cresterea masei musculare. Aceleasi lucruri se aplica si in cazul bolilor cu pierderi musculare

-          Osteoporoza – afectiune caracterizata prin pierderea densitatii osoase si a tesutului osos. Cura cu steroizi atenueaza efectele acestei afectiuni prin cresterea nivelului de minerale osoase si a sintezei de colagen. Cel mai adesea este prescris Anavar https://www.steroizi.com/anavar-multipharm.html dar studii recente au dovedit ca hormonul Deca-Durabolin https://www.steroizi.com/deca-durabolin.html este mult mai eficient datorita faptului ca la acest steroid cresterea nivelului de minerale osoase si a sintezei de colagen este prezenta la un nivel foarte ridicat.

-          Insuficienta renala – rinichii nu mai filtreaza toxinele in mod corespunzator.Ca si in cazul anemiei (cei care sufera de boli renaea, sunt adesea anemici), una din capacitatea primordiala la steroizi este cresterea numarului de globule rosii din sange. Cel mai frecvent utilizat in acest caz este Deca-Durabolin https://www.steroizi.com/deca-durabolin.html

-          Pierderea fortei/ pierderea in greutate – pierderea de masa musculara poate fi cauzata de o varietate de deficient hormonale. Cei mai cunoscuti steroizi utilizati pentru castig de masa musculara sunt Winstrol https://www.steroizi.com/winstrol-oral-10-mg-cobra-pharma.html si  Winstrol Depot https://www.steroizi.com/winstrol-depot-multipharm.html  . Atunci cand obezitatea este cauzata de o deficienta de hormoni (ex. boli ale sistemului endocrin), steroizii ca Anavar https://www.steroizi.com/anavar-multipharm.html si T4 https://www.steroizi.com/t4-euthyrox.html pot fi utilizati pentru pierderea in greutate.

In procesul de imbunatatire a performantelor, steroizii au urmatoarele efecte primare:

 

-          Cresterea nivelului de minerale din oase – creste rezistenta structurii scheletice, oasele devin mai puternice.

-          Cresterea nivelului sintezei de colagen – fiind elementul cel mai important al tesuturilor conjunctive, ligamente, tendoane, cartilagii, oase si tesut muscular, nivelul crescut al sintezei de colagen duce automat la regenerarea rapida si intinerirea sporita a acestor zone.

-          Intensificarea procesului de glicogenoliza – procesul prin care glicogenul devine glucoza fiind mai rapid, organismul va fi capabil sa asimileze mai multi carbohidrati, rezultand un plus de energie.

-          Cresterea IGF-1 / insulinei – intrucat toate tesuturile musculare sunt formate din aproximativ 16% azot, mentinerea unei stari anabolice cu ajutorul steroizilor joaca un rol important in procesul de recuperare a organismului.

-          Cresterea eficientei nutrientilor

-          Cresterea sintezei proteinelor

-          Cresterea numarului de cellule rosii din sange

-          Scaderea productiei de glucocortizoizi – denumiti uzual hormoni de stres, dintre care cel mai cunoscut este cortizolul, acestia sunt hormonii care au ca efect cresterea si depozitarea grasimilor si chiar ajung sa distruga tesutul muscular.

 

Ca la orice tratament la care ne supunem organismul si in tratamentele cu steroizi pot aparea efecte secundare adverse. Ciclul cu steroizi are efecte ce depind de fiecare individ in parte, dintre acestea cele mai importante, de luat in consideratie la inceputul tratamentului, sunt: predispozitia genetica, dozarea, alimentatia, antrenamentul si starea de sanatate. Majoritatea efectelor adverse in tratamentele cu steroizi pot fi evitate prin administrarea lor de catre un individ sanatos si intr-o maniera responsabila. Important de retinut este ca nu se recomanda administrarea steroizilor de catre persoanele care sufera de tensiune arteriala, colesterol ridicat,  au probleme cu prostata sau afectiuni hepatice.

 

Va prezentam mai jos cele mai cunoscute efecte adverse si va dam cateva sugestii pentru ca acestea sa se amelioreze sau sa dispara:

 

-          Acnee – mentineti pielea uscata si curate in orice moment. Daca stiti ca sunteti sensibil, spalati-va mai des. Daca efectele continua, renuntati la steroizi  pe baza de DHT (Dihidrotestosteron)

-          Tensiune arteriala – cauzata de efectul de aromatizare a steroizilor si anume de transformarea testosteronului in estrogen. Odata cu acesta conversie, apare retentia de apa care duce la tensiune arteriala. Asigura-te ca duci un stil de viata sanatos si ca administrezi steroizi in doze recomandate pentru a te proteja.

-          Colesterol – sunt steroizi care pot avea ca effect cresterea colesterolului, dar si steroizi care pot duce la scaderea acestuia. In acest caz este foarte importanta dieta bogata in acizi grasi omega si un stil de viata sanatos.

-          Ginecomastia - cauzata de efectul de aromatizare a steroizilor, cresterea sanilor la persoanele de sex masculine este data de excesul de estrogen. Folositi inhibitori pentru aromatizare. https://en.wikipedia.org/wiki/Aromatase_inhibitor

-          Pierderea parului - acest efect depinde intru totul de structura genetica intrucat orice ciclu cu steroizi poate doar accelera caderea parului, nu duce la caderea acestuia – numai cei predispusi la chelie isi vor pierde parul. Steroizii DHT trebuie evitati.

-          Afectiuni hepatice – Hepatotoxicitatea unor steroizi va varia foarte mult de la un steroid la altul. Utilizarea responsabila respectand dozele si perioadele de administrare recomandate, evitarea consumului de alcool si a medicamentelor contraceptive pe perioada ciclului cu steroizi  va diminua cu mult aceste efecte.

-          Prostata - Utilizarea responsabila la steroizi, respectand dozele si perioadele de administrare recomandate, nu poate avea ca efect probleme ale prostate decat in cazurile de acumulare mare de DHT cu administrare pe perioade lungi. Administrarea acestor steroizi – DHT -  trebuie intrerupta imediat in cazul maririi prostatei si se va incepe un tratament pe baza de inhibitori care va reduce semnificativ dimensiunile prostatei.

-          Scaderea nivelului de testosteron din corp – Cei mai multi steroizi vor suprima productia naturala de testosteron, dar acest effect difera de la un steroid la altul. Un nivel mic de testosteron in organism se manifesta prin simptome care va vor afecta calitatea vietii. Revenirea la un nivel normal de testosteron se va face odata cu intreruperea tratamentului cu steroizi. In orice caz, trebuie avut in vedere  ca, in conditiile unui tratament incorect cu steroizi se poate ajunge la deteriorarea permanenta a axei testiculare hipotalamice ( vezi si https://www.youtube.com/watch?v=Uc-5oXDcplU)

-          Virilizarea – este un efect negativ al tratamentului cu steroizi la femei intrucat se refera la aparitia unor trasaturi masculine, cele mai cunsocute fiind cresterea parului pe corp, ingrosarea vocii si extinderea clitorisului. Pentru a evita aceste efecte, femeile trebuie sa aleaga steroizi cu un grad scazut de virilizare in doze mici. Recomandam in principal Anavar https://www.steroizi.com/anavar-multipharm.html , apoi Primobolan https://www.steroizi.com/rimobolan-bayer-noul-primobolan-bayer.html si Winstrol https://www.steroizi.com/winstrol-depot-multipharm.html. Oricum, in cazul in care se observa simptome de virilizare in cura cu steroizi, daca intrerupeti utilizarea lor, aceste efecte vor disparea rapid. Nu se recomanda in niciun context continuarea adminstrarii cu aceeasi steroizi in cazul in care apar aceste simptome.

-          Retentia de apa – apare odata cu adminsitrarea de steroizi cu efect de aromatizare. Folositi inhibitori care inhiba efectele aromatizarii si reduc nivelul de estrogen. Adesea, retentia de apa este cauzata de probleme de alimentatie, in special excesul de carbohidrati. Mentineti o dieta sanatoasa pe durata curei cu steroizi si folositi inhibitori de aromatizare – astfel organismul dumneavoastra nu va retine apa.

 

Printre efectele adverse ale adminstrarii de steroizi pot aparea, in cazuri rare, si urmatoarele: usoara stare de anxietate, insomnie, transpiratie nocturna, ritm cardiac alert. De retinut ca exista doar cativa steroizi care pot provoca astfel de simptome, acestea au aparut in special la adminstrarea de Trenbolone.  In orice caz, daca observati oricare dintre efectele adverse de mai sus, inseamana ca acei steroizi pe care ii utilizati nu sunt pentru dumneavoastra.

Newsletter